snart e det jul, faktiskt :)

Hejsan,

Det var ett tag sedan jag skrev här nu. Kan bero på att det egentligen inte hänt sådär jättemycket sedan dess. Förra helgen var vi dock ute och åt med Steve och Lynda och en annan kille som skulle börja jobba på jonas jobb och hans flickvän. Vå åt på "våran" Italienska här nere. Samma pizza som förut, vågar inte byta, eller jag vill inte byta för den är fantastisk god :) mums! Det var kul att träffa den "nya" killen och hans flickvän och de verkade vara trevliga och bra så man kan ju hoppas att man kommer att umgås mera när de flyttat hit efter kul :)

Sista tiden har det blivit jävligt kallt ute. Ja det kanske inte går att jämför hur det är i Sverige det vet jag inte, men jag tycker det är riktigt kallt i alla fall. :( Men så är det ju ett tecken på att det faktiskt snart e jul. Längtar otroligt mycket efter julen nu. Det har ju julpyntats en hel del här. Det är som att hela stan blinkar och lyser upp på kvällen och natten. Riktigt mysigt. I helgen var vi på Svenska kyrkans julmarknad. Vi trodde att det skulle vara typ två bord och fem personer där, men det var riktigt mycket folk och massor med saker som såldes, julpynt, mat, godis och annat. Fick en riktig "hemma-känla" av att vara där. Samtidigt som det kändes helt vrickat att prata svenska med folk i liverpool som man inte kände. Vi köpte en burk pepparkakor och två Sverige-muggar med guldiga trekronor på. :)

Sen var det det här med mitt jobbsökande som alla verkar undra så mycket över :) Känner mig lite halv stressad själv över det och vill så gärna bara börja jobba nu. Känns som om jag varit hemma en evighet, men samtidigt har ju inte skolan varit färdig så länge så jag kan ju inte hjälpa det. Fick förtroende för en agency som jag nu förstått inte var så seriös som jag trodde vilket också tagit ut på tiden. Har valt att förlita mig på en annan och han som hjälper mig verkar hur go som helst. Jag förklarade allt för honom och han har sagt till mig 10ggr att jag måste lugna mig och att jag kommer att få jobb, även om det känns tungt just nu. Så jag får väl lyda honom då då...

Pratade även med SAS idag. Ingen jävel har lyckats med att berätta detta innan. Att katterna måste skeppas över till England som fraktgods. Detta innebär att de inte åker med oss i kabinen som man normalt kan göra. Katterna kommer att få sitta i ett lastutrymme och på grund av att de åker som lastgods är de inte beroende av att nån flyger med dem. Kalaset kommer att kosta så mycket mer nu bara för det. Mer än vi har råd att lägga just nu, vilket kommer att betyda att vi får vänta ytterliggare innan vi kan ta över dem hit :( *ledsen* , förlåt Matte och Brenda.

Nu till nått positivt istället. Jag har börjat röra på mig igen, ja det är sant! Hahhaha. Visst låter det otroligt, men det är sant. Jag springer inte utan jag har börjat gå fort som fan i 30 min varje dag. Sen kör jag situps. Har hållt på i en och en halv vecka bara, men jag känner mig redan starkare och det är skumt att det går så fort men det gör det. Känns så skönt!

PUSS o KRAM
Sarah

Fredakväll i Liverpool

Heij,

Idag har det varit en riktig riktig slappedag :) Vi har inte gjort något alls. Som vi planerade tidigare i veckan så hade vi hit lite folk igårkväll. Blev väl hyfsat lyckat. Det var Steve och Lynda, sen var det Stuart från huset vi bodde i innan, Jerome och hans flickvän Karin (udda och skumt par), Macse från Polen, och så Cian. Vi räknade ihop att vi var sju olika nationaliteter här hemma :)


Vi gick först till en klubb där jag hade en diskussion med vakten för att han inte vill släppa in oss. Så typiskt mig att börja argumentera, Jonas blev irriterad på mig och bad mig sluta flera gånger. Vakter är ju vakter och de gör verkligen allt för att försöka få igång nått. Jag ställde bara lite frågor tyckte jag. Men vi kom in till sist i alla fall. Kunde inte hålla tyst då iheller så jag frågade dem spydigt: "Are you sure it is ok?" När stället senare skulle stänga så träffade jag på den ena vakten igen och då sa han "Oh Miss Trouble, are you still here?" Jag svarade "Miss Trouble??? Who is that???" Då sa han: "You were giving us trouble before" Då sa jag "Trouble?? Is trouble to you if someone asking you some questions???!!" Han svarade inte direkt utan bara skrattade sedan började han förklara sig, men då gick jag. Kan inte fatta att det är likadant i hela världen med vakter. Mamma, pappa, Charlie och Susan var ju med om vakternas sjuka makthavande i NY förra somnaren, det slutade som bekant med rättegång!!! Jag borde väl egentligen veta bättre än att säga emot en vakt, men det är svårt att låta bli när de verkligen gör allt för att trycka på en. Jag fick till och med höra att jag var för stor för att komma in när jag frågade varför vi inte kunde komma in när de gick så många människor ut från stället!! Snacka om att vilja få igång bråk. Men kvällen blev roligare än så när vi fortsatte till Magnet Club. Ett rökigt ställe med coola röda soffor som bildar små bås. Alltid kul att vara där om man får någon sittplats annars kan det lätt bli trångt och jobbigt. Vi fick sittplats denna gången. Mitt i allt snack om ingenting så dök en mörkhyad stor kille upp tillsammans med hans smala polare. :) De presenterade sig och den stora mörka killen hette Jonas! Det blev en sån grej att Jonas och Jonas till och med bytte nummer!! Ha ha ha… När baren skulle stänga på Magnet Club var vi alldeles för trötta för att fortsätta så vi gick hem och konstaterade att kvällen trots vakterna varit helt okej :)


 

Kanske är gårkvällen orsaken till att vi inte gjort någonting alls idag :( Bara slappat och degat hela dan. Jonas fick dock mig att gå och köpa snabbmat, men förutom det har jag inget nytt att berätta om dagen. Vi såg förresten sista avsnittet av serien Poliser på svt:s hemsida. Den serien är ju sjukt bra. Ni som inte sett den eller följt den har verkligen missat något!

 

 


Imorgon ska vi nog börja lite julklappshandel :) Gäller att börja i tid medans det fortfarande finns pengar på Jonas konto :)


Puss och Kram till alla jag känner! Speciellt till Pappa eftersom det är hans dag imorron, eller ja idag är det ju :)  Love You!

Nu var man ensam igen :)

Hej

Ja nu e det ett par veckor sedan jag skrev här. Det har varit en intensiv period då familjen varit och hälsat på i omgångar. Även om det varit intensivt så har det varit fantastiskt kul att ha haft alla här. Pysslat om och bara njutit.

45438-19
Jag och Matte utanför våran port :)

Vi har hittat på ganska så mycket, även om det blivit en del rännande på stan med shopping och sånt. När Jonas pappa, Max och Helen var här åkte vi iväg på något som hette Blue Planet Aquarium, jag har aldrig nånsin varit och sett nått liknande. Det var riktigt häftigt och läskigt på samma gång. En massa fiskar, hajar och annat i ett jättestort akvarium som man skulle gå igenom....Hajarna låg liksom och simmade ovanför en...Uäää....Det var en sjuk upplevelse som jag inte ångrar, men jag kommer aldrig nånsin utsätta mig för något sådant en gång till. Jag kunde inte låta bli att tänka "tänk om glaset spricker, tänk om glaset spricker!!"

Nu när alla lämnat oss, känns det verkligen tomt i lägenheten, man vänjer sig snabbt det gör man alltid, men det är precis som att man måste ha nått att se fram emot hela tiden. Så det får bli att vi längtar till jul nu. Jonas har börjat få Sverige längtan och det kan man ju förstå, själv har jag ju varit hemma och svängt ett par gånger i alla fall.

I helgen var jag ute med Lynda och några av hennes vänner från sin förra arbetsplats. Det var kul att umgås som en i gänget även om det var sjukt svårt att hänga med i snacket och fnittret. Vi åt på en rysk restaurang, dyrt och exklusivt, men väldigt gott :) Sen var vi en runda på den cubanska klubben :) Mysigt!!

45438-20
Foto på mina värsta fiender här i Liverpool, de är tyvärr väldigt många :(

Jobbsökandet går som vanligt, trögt, men det går. Var på intervju på den ena förmedlingen för någon vecka sedan och nu sätts det igång med nått. De ska skicka efter krim-register i Sverige och se så att allt står rätt till, sen kan det nog börja hända saker :)

Till helgen funderar vi på att ha hem lite folk. Det var ju ett tag sedan vi var ute nu och det kan vara lite farligt att dra sig i från sina "nya" vänner. Det gäller att hålla kontakten ju. Jaja, vi får se hur det blir.

Saknar er alla hemma i Sverige...men tiden går fort och snart e det jul!!

PUSS PUSS