ett litet ljus har tänts.. :)

Halloj..

Nu sitter man här ensam och övergiven...igen :) Nä det är lugnt, ganska så mysigt att vara ensam om dagarna iblnad. Tycker om att pyssla med saker och fixa i lägenheten. Egentligen är jag nog den typiska hemmafrun. Hade älskat att vara hemma med mina framtida barn och ta hand om hemmet och ha maten lagad när Jonas kom hem varje dag. :) Men då hade jag velat ha betalt för det. Så matematiskts sätt går det inte riktigt ihop. Men man kanske borde bli familjehem. Då hade jag kunnat ta hand om ett eller två barn o få en riktigt bra inkomst. För ett barn är inkomsten ca 8-9000kr/ mån i både bidrag och "lön". Det hade ju inte varit helt fel. Av erfarenhet så vet jag med all säkerhet att det finns familjer där ute som gör denna så kallade uppoffringen för samhället för dessa feta pengarna. Sedan åker de på semester utan sitt familjehemsplacerade barn. Fast att det står i SoL och FN:s Barnkonvention att ett familjehemsbarn ska räknas som vilket annat barn i familjen. Så är det tydligen inte för alla och reglerna verkar inte gälla alla familjehem. Skulle jag och Jonas någon gång mot all förmodan bestämma oss för att bli familjhem, skulle detta inte vara för pengarnas skull. Fattar inte hur människor kan vara så hjärtlösa och egoistiska....suck*

Saknar Matte och Brenda redan, det var så otroligt skönt att ha dem här.  Så mysigt att bara strosa runt på stan och titta på saker och prata om allt möjligt. Tiden gick som alltid när man har besök alldeles för fort. Kändes som om de just hade kommit när det var dags för dem att åka hem igen :(  Men men...vi ses snart igen...

Bettina hade sedan länge bestämt och planerat att hon skulle vara här på Jonas födelsedag på söndag. Men nu kommer en annan syster till Jonas oxå hit. Det är ganska så ofattbart att förstå att den lilla söta oxå ska följa med. Bättre födelsedagspresent än så kunde Jonas inte ha fått. De kommer redan på fredag, om två dagar....så sjukt kul!!! Helgen därpå kommer ju mamma o pappa oxå hit och efter det kommer Jonas pappa.....ja...det blir mycket besök...men fy va kul!!! Har massor att se framemot nu...

pussen o kramen till alla i svealandet, usalandet och spanjoralandet

Fika på stan :)

Heillo :)

Då var det måndag igen. Veckorna rullar på och tiden går så fruktansvärt fort tycker jag. Kan inte fatta att vi har bott i lägenheten i 2 1/2 månad redan! Sjukt!! Det känns dock otroligt bra. Har fått svar från några förmedlingar som vill att jag träffar dem för en intervju. Känns bra, de har läst min cv och nu hoppas jag på en ljus framtid här. haha...Ja allt tar tid, men det är kul när det går framåt i alla fall.

Helgen har varit lugn. Jonas lyckades av någon anledning att smitta ner mig förra veckan så jag blev oxå dunder förkyld.  Har aldrig någonsin varit så förkyld att jag mått illa och spytt av att ha en klump i halsen.  Knepigt...Nu är vi väl så gott som friska i alla fall.  Lördagkväll spenderade vi med att lyssna på www.sr.se. Vårt svenska fotbollslandslag var värda varje minut av lyssnandet och här hoppades det upp ur sofforna när Sverige vann mot Spanjorerna med 2-0! Otroligt glädjande! Saknade älskade Zlatan såklart, det känns inte detsamma utan honom...Det känns kul att retas med Charlie i alla fall ;) Det värsta med att Sverige vann är att Lagerbäck hyllas, det är alltid så...Men jag kan inte glömma orden han sa i fotbolls vm efter förlusten mot tyskarna; "Det är inte realistisk att Sverige vinner mot Tyskland, och vi ska vara nöja med att ha kommit så här långt i en turnering".....nä.....Ny förbundskapten behövs :)

Igår vaknade jag och Jonas sent och kaffet var slut så Jonas föreslog att vi sklle ta en fika på stan. Det var så mysigt att bara sitta o glo på folk och prata skit om alla som passerade förbi utanför. Otroligt många människor ser roliga ut här. :) Inte på ett negativt sätt utan de har bara så unika stilar. En morsa med leopardkappa och höga guldiga platå skor gick o drog på sin unge som såg lika rolig ut. En annan man vände sig om mot fönstret och tog sig i skrevet samtidigt som hans "breda" flickväns tajta linne kröp upp för hennes kärlekshandtag på höfterna :) Fatta att folk går i kappa, dunjacka, kort ärmad tröja, långärmad tröja och höstjacka, är det sommar, höst eller vinter?? :)

Om mindre än 3 dygn är Matte och Brenda här, längtar sååå. Ska bli så kul.... :)

Till familjen och alla söta vänner hemma i Malmö - Tänker på er och saknar er!!

/Sarah



förkylningar och män :) hi hi

Hej hallå :)

Ännu en helg är förbi. Helt otroligt vad tiden går och nu är man inne i oktober månad! :) Det känns sjukt tycker jag. Men det är härligt att sommaren inte tagit slut än, även om vindarna börjar kännas kallare nu. Vintern känns i alla fall inte lika lång och trist som den brukar. Jag tror jag måste förhandla med Jonas om att jag verkligen behöver nya stövlar för hans nästa lön :) hehe...

Förra veckan skickade jag in mina första ansökningar om jobb. Jag har postat/mailat in nästan 25 ansökningar redan :) Jag hoppas verkligen att det ska ge nått. Jonas säger dock att det inte är bra med massutskick, men jag vet inte, måste ju börja någonstans :)

Jonas vaknade i lördags och kände sig såååå förkyld och gnällig var han. Typiskt män...snyft snyft :) Hehe...Nä, men jag tycker lite synd om honom. Helgen har bara bestått i att vi har slappat och myst och kollat på film. Jonas gick trots allt på jobb imorse, får väl se hur han känner sig när han kommer hem.

Är så glad...Matte o Brenda kommer snart hit :) Ska bli såååå kul att få visa dem hur vi bor, centrum och inte minst china town. Jag vet att tiden kommer hgå snabbt när dem är här, men jag längtar såååå....mamma och pappa har även dem bokat in en helg...så de kommer i slutet av månaden....Ska passa på att njuta av min familj så mycket som det bara går...Älskar er!!!

PUSS o KRAM